Вие сте овде: Почетна
naracka-na-tel

FURminator deLuxe tool - LARGE

Е-пошта Печати PDF
http://lidiavet.mk/images/stories/deluxe%20tool%20-%20large.jpg

FURminator deLuxe tool - LARGE

Голем алат за поголеми миленичиња.

Чешел 10 sm.

Зa кучињата кои се тешки над 24 kg овој прибор обезбедува целосно отстранување на паднати влакна и подвлакана. Се намалува митарењето до 90%, а наменет е за кратковлакнести и долговлакнести кучиња, поефикасно ги отстранува влакната од било која друга четка или чешел за четкање.

Како се употребува?

1. Крзното мора да биде чисто и суво.

2. Пред употреба на приборот, обавезно да се провери состојбата на кожата на вашиот миленик (гребнатинки, ранички, црвенило, егзем). Во случај да постои видлива промена не го користете приборот, побарајте совет кај ветеринар.

3. Со благи движења без грубо притискање го повлекувате  FURminator-от во правецот на растењето на влакната, избегнувајќи повторување на движењата во иста област.

Грубото четкање може да предизвика иритирање на кожата. По завршувањето со четкање се притиска копчето за отстранување на отпаднатите влакна..
Поддршка на корисници:
+389 72 21 44 06pedagoska@petshops.mk