Вие сте овде: Кучиња Хигиена
naracka-na-tel
Инфо: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.
PDFPrintE-mail
Babycat instinctive

Atop 7
Кликни за голема слика


Atop 7

Цена: 1 130.00 ден

Испрати прашање за производот

 Специфичен третман за дополнителна нега при појави на чешање на кожата и кај кожа со предиспозиција на алергиски дерматити

 

Карактеристики на производот :

•    Без конзерванс, 100% природни состојки,
•    Го смирува и го отстранува чешањето, 
•    Ги смирува иритациите,
•    Ја хидрира кожата и воспоставува природен баланс на хидратација,
•    Го смирува интензитетот на воспалувањето, 
•    Подобрување на функцијата на кожната бариера, така што ја прави кожата помалку подложна на инфекции,
•    Го намалува ризикот од секундарни инфекции,
•    Го смалува присуството на алергени.


Индикации:

• Примарни индикации: 
Смирувачка и хидратантна емулзија за кучиња, помага кај повредена и иритирана кожа подложна на алергии и во сите случаи на чешање. 
• Секундарни индикации:
Дополнителна нега како дополнување на дејството на кортикостероидите или циклоспорините, како и подобра контрола на заболувањето.


Упатство за употреба:

•    Се прска дирекно на кожата. 
•    Содржи 100% природни состојки, и како таков ATOP7® се препорачува за честа употреба, со едно до две апликации на местото на чешање во зависност од интензитетот. Го намалува чешањето, го намалува воспалението и  ја подобрува функцијата на кожата како заштитна бариера.
•    Како алтернатива на топикалните стереоиди ATOP7® е сигурна дополнителна нега во третманот на воспалувањето и овозможуваат намалување на стресот. 

Пакување:

Спреј од 75 ml во катронска кутија. 

 

Боја и текстура на производот:

Млечна емулзија.

 

Мирис:

Без дополнителна арома, со природен мирис од есенцијалните масла што ги содржи формулата.


Клинички испитувања:

Делотворноста на производот е докажана во клиничките испитувања под надзор на ветеринарите со метод на бодување на 10 заболени кучиња со различен степен на пруритус. Сите 10 кучиња биле третрирани со  ATOP 7 ® спрејот. Извонредни резултати се покажани по критериумот на површински лезии, интензитетот на лезиите, еритрем и чешање.

 Поддршка на корисници:
+389 72 21 44 06pedagoska@petshops.mk